Bjorn the photografer

Jag heter Björn Johansson och är fotografen bakom galago photography.

För mig är fotograferingen ett verktyg för att skapa och berätta. Jag mår bra av den kreativa processen och tycker det är mycket spännande att försöka förmedla något genom mina bilder. Det kan vara personligheten hos personen i bilden, ett reklambudskap för en produkt, intresset som väcks i ett bildreportage eller lyckan och glädjen hos ett nygift par.

Min väg har varit slingrig och startade i naturfotograferingens värld. Genom de resor jag haft lyckan att få uppleva och med hjälp av de biologikunskaper jag skaffat mig på universitet, blev bilder ett spännande sätt att försöka beskriva naturen och visa upp den för andra. Att förmedla ekologiska interaktioner, intressanta beteenden eller helt enkelt skönheten i naturen är mycket tillfredsställande. Detta är något som alltid kommer att vara en viktig del av mig. Läs mer om mina resor HÄR och se exempel på mina naturbilder HÄR.

Parallellt med mitt intresse för biologi växte en passion fram för fotografering. Jag insåg att det inte bara var naturmotiv som intresserade mig, utan glädjen fanns även i annan sorts fotografering.

Jag hade funnit en fotograf i mig själv…och det kändes helt rätt. Min dröm är nu att fortsätta utveckla fotograferingen på olika sätt. galago photography startade jag 2010 och företaget är nu en viktig kanal för min kreativitet.

Jag arbetar också som en av fotograferna i Kola Productions.